Bulgária - all inclusive

Hurrá, Bulgária!

Hurrá, Bulgária!

Zdravejte Vszicski - Helló Mindenki!

2012. szeptember 07. - stevie balkanski

Hurrá, Bulgária!

Létezik egy topik az Index Fórumon, ahol hosszú évek óta a Bulgáriába készülő nyaralók kérnek és adnak tanácsokat. Mivel magam másfél évtizedig éltem, tanultam és dolgoztam Bulgáriában, és hát mi tagadás, egy kicsit el is bolgárosodtam, a kezdetektől nagy lelkesedéssel, és remélhetőleg hasznosan vettem részt a társalgásban. Azt ugyan ritkán tudtam megmondani, hogy az X szállodában melyik szobák néznek a tengerre, mit adnak reggelire, és hol lehet a környéken a legolcsóbban rózsaolajat kapni (broáf), viszont ha a közelben lévő látnivalók, a pénzváltók trükközése, a helyi konyha specialitásai vagy hasonlók kerültek szóba, akkor szívesen megosztottam a tapasztalataimat.

Az egész fórumozásban az bosszantott, hogy hiába írtam egy alapos, izgalmas hozzászólást, az a fórumok természetes élete miatt elveszett a többi hozzászólás között, annyira, hogy már a Google robotok sem igazán találják meg. Halló, hát mit hagyok így az utókorra? :-) És főleg: az utazók hogyan találják meg azt a rengeteg bölcsességet, amit talán hasznosnak találnának, de sohasem találkoznak vele?

Így született meg az ötlet: önálló blog.

Azért ősszel indul, hogy a jövő évi szezon előtt már fel legyen töltve tartalommal, a jövő nyári utazást tervezők már sok izgalmas és hasznos olvasnivalót találjanak. A tavaszig feltöltendő saját anyagok nagy része az Index topikban korábban írt hozzászólásaim szerkesztett, aktualizált, jobban kifejtett változatai lesznek, de lesznek linkek mások által írt cikkekre, érdekességekre, nyáridéző videoklipekre, a bolgár kultúra magyarországi elérhetőségére.

A témák többsége követi az utazók érdeklődését, sok-sok tenger, homokos part, de időről-időre szeretnék írni más, Bulgáriával kapcsolatos témákról, például ha egy-egy téma miatt Bulgária bekerül a nemzetközi hírekbe, itt biztosan lesz elemzés...

A blogok halála, ha az érdeklődő olvasók nem kapnak értesítést új posztok születéséről. Ezért hoztam létre egy saját Facebook-csoportot, itt:

https://www.facebook.com/pages/Hurr%C3%A1-Bulg%C3%A1ria-a-bolg%C3%A1r-tengerparton-nyaralunk/374681519270902

Tessék lájkolni, és akkor naprakészen érkeznek a hírek a friss bejegyzésekről. 

Dobre dosli v Balgarija :-)

bg001.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://hurrabulgaria.blog.hu/api/trackback/id/tr364760854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.07. 12:19:43

Jó ötlet. Betettem a linkjeim közé. Remélem, később nem kell kitörölnöm onnan... :-)

Majd igyekezni fogok beléd kötni. Most meg is kezdem: bolgárul helytelen a Vszicski, inkább vszicski. Miért? Mert a bolgár a magyarhoz képest jóval kevésbé él a nagybetűkkel. Egy csomó esetben, ahol a magyarban nagybetű áll, bolgárul kicsi van. Pl. a kezdőmondatodban is ez a helyzet: magyarul teljesen helyénvaló a Mindenki, mert ki akarod emelni, míg bolgárul ez nagyon-nagyon idegen.

stevie balkanski 2012.09.07. 12:22:31

@Gondolkodni Próbáló Birca: Maxi, bakker, kötözködsz mint mindig ;-) Inkább írjál vendégposztot. De mielőtt megírod, egyeztessünk.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.07. 16:40:23

@stevie balkanski:

Hát, itt maxval1967.wordpress.com/category/bulgaria/ az összes megszerkesztett bolgár tematikájú szövegem, de bevallom, egyik sem az a tipikus idegenforgalmi tanácsadás és most enyhén fejeztem ki magamat... Te jobb vagy ebben a műfajban, de majd figyellek és beszólok, ha van valami. Így hát igyekezz minden cikkedben legalább egyszer hibázni, hogy legyen miért beléd kötnöm... :-)

De ha ne adj Isten esetleg hibátlan leszel, s eszembe jut valami kiegészítés, akkor majd hozzáfűzöm azt.

Nagy István. · https://www.flickr.com/photos/123580351@N02/ 2012.09.07. 18:09:27

Helló stevie!
Várható volt, hogy előbb-utóbb megléped a saját blogon való információ szórást. Csodálom, hogy ezt hamarabb nem tetted.
Sikert és kitartást! Amúgy meg ki lesz itt a moderátor? :)
süti beállítások módosítása